Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Мъжки обувки

Продукти 1 - 72 от 84

1 2

Продукти 1 - 72 от 84

1 2
Обратно горе

Мъжки обувки от онлайн магазин Fashionmix

Какво търси мъжът в чифт обувки?

Когато мъжете решат да си купят обувки, те не избират лесно. Обувките за мъжката половина на човечеството не означават предимно удобство, както мнозина си мислят, само защото мъжката природа е не така фина, както женската. Има истина в това, че функционалността, комфортът, здравословните и същевременно издръжливи материи са все фактори, от които зависи дали един мъж ще се спре да купи даден модел. Преди всичко личният вкус е определящ, но и професията на мъжа и заниманията му са от решаващо значение при избор на чифт. Може би ще се изненадате, но в немалко случаи мъжете разполагат с повече чифтове обувки от дамите и това е продиктувано от вродената им практичност. Също така, модата влияе и на мъжете, макар рядко да си го признават. Популярно е мнението, че суетата от типа „боли ме, но е красиво и затова търпя“ се отнася по-скоро за жените, в което има доза резон, но нека не забравяме, че и мъжете не могат да се унифицират – по отношение на обувките и при тях има суетност, която често е прикрита, но се изразява в подчертаване качеството на обувките и цената.

Предназначение на мъжките обувки

Най-общо, делят се на ежедневни, спортни и за специални поводи или терени. Повечето господа ще кажат, че обичат обувките им да са дълготрайни, но най-вече здрави откъм материя и силни откъм подметка, което в пълна сила важи за ловци, планинари и пътешественици. Когато са за всеки ден, има повече варианти, както и други показатели, по които се ръководят мъжете, избирайки обувки. Те са свързани с това по колко километра вървят на ден, какъв е сезонът и по какви терени се придвижват притежателите на мъжки обувки.

Чепиците според сезона

Зимните мъжки обувки тип боти, ниски или високи, трябва да топлят и да издържат минимум две зими – поне така твърдят купувачите от мъжки пол при анкетиране. За да отговорят на тези изисквания, дизайните им изглеждат грубовати и с подсилващи елементи, както и с висока, проходима навсякъде подметка. През лятото обаче мъжете не обичат да усещат тежест на краката си и предпочитат еспадрили, мокасини, чехли и джапанки като най-удобни и неизискващи деликатна грижа. Тук водещото е дишащата материя, която максимално предпазва краката от неприятна миризма поради запотяване. Като неутрално решение за три от сезоните се явяват кецовете, маратонките и изобщо, обувките от спортен тип. При тях възможностите за полезни екстри са на-много на брой, както и предлаганите световноизвестни марки.

Теренът

Един от най-решаващите показатели е теренът – дали мъжът ще носи обувките в градски условия, или „оф роуд“. Стабилната водоустойчива материя, подсилена с промазка, е нещо, на което господата много държат, когато практикуват дейност на открито и при влажни/мокри условия. Интересно е да се отбележи, че през последните години мъжете използват високите боти повече като специализиран тип обувки за екстремни ситуации, отколкото за всеки ден. Това е нормално, като се имат предвид съвременните тенденции и начин на живот. Докато в миналото ботушите са били модни и се е считало за чест да бъдат носени от градските контета, в днешно време ботите са по-предпочитани и по-масово използваеми.

Цвят и дизайн на обувките

Онлайн магазин FASHIONMIX разполага с разнообразие от цветове, което ще ви изненада. Не е необходимо да следвате неписаното правило, че трябва да се избере непременно „мъжки“ цвят, т. е. сив, черен, тъмносин, кафяв или бежов, особено що се отнася до спортен чифт мъжки обувки. Така е и по отношение на дизайна, който при нас също не робува на догми. Залага се не само на удобството, но и на ефектната визия, тъй като и мъжете имат индивидуални предпочитания за стил. Все повече се срещат ярки цветове като червен например или жълт, дори шарени предложения, противно на утвърдените схващания кой цвят е за мъж и кой – не съвсем.

Всички видове обувки, от които се нуждае един модерен мъж, могат да бъдат намерени в нашия онлайн магазин. Всеки от нас желае да изпъкне, особено когато иска да остави добри впечатления у околните. Както дрехата на мъжа, така и обувките му говорят за неговия характер, затова не е маловажно какъв чифт носим. Със сигурност няма да останете незабелязани, ако закупите от моделите, които предлага FASHIONMIX.

Заповядайте при нас и изберете своите мъжки обувки сега!