Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Официалният мъжки анцуг - нужен ли ни е изобщо?

23.11.2012
Официалният мъжки анцуг - нужен ли ни е изобщо?
През 20-те години на XX век братята Рудолф и Адолф Даслер започват да произвеждат спортни обувки в пералното помещение на майка си. Именно те се смятат за основоположници на  съвременното спортно облекло, а след скарването и раздялата на бизнеса им през 1948г. те създават Adidas (от Адолф „Ади” Даслер) и Puma (от Рудолф Даслер). Почти век по-късно има няколко основни спортни гиганта, а и няколко модни, които произвеждат много и разнообразни модели спортно облекло. Официалният мъжки анцуг обаче си е нашенско изобретение. Облича се само по специални поводи и се пази за ново. Обикновено се комбинира с обувки модел „бизарни шпицарки”, масивен златен ланец и миниатюрна мъжка чантичка.

Защо анцугът е само за спорт?

Във Fashionmix смятаме, че никой няма нужда от подобен ансамбъл за официални поводи поради следните основни причини:
  1. Анцугът е предназначен само и единствено за спорт, независимо дали на него пише Hugo Boss, Armani, D&G, Dior или някоя друга скъпотия!
  2. Себеуважение и уважение към другите. Много по- добро впечатление ще направите с риза и дънки, отколкото с официалния си спортен комплект.
  3. По нашите географски ширини анцугът беше униформа на онези бивши спортисти, които през средата на 90- те застраховаха принудително, ходеха със златни ланци на плаж и се разчувстваха до сълзи на междупланетарните хитове на Лепа Брена. С други думи официалният анцуг създава усещане за wannabe мутра.
  4. И накрая- някой да е виждал напоследък някоя наистина голяма, уважаваща себе си холивудска звезда да се появи на лъскаво събитие по анцуг? Дори (вече и) рапърите и спортистите са в костюми!

Изводът

Ако искате да имате официален анцуг никой не може да ви спре, но имайте предвид какво е впечатлението, което създавате у хората, когато решите, че поводът е достатъчно значим, за да се накиприте с него.
Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии