Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

5 вида дрехи или аксесоари, които да избягваш в офиса това лято

05.06.2018
5 вида дрехи или аксесоари, които да избягваш в офиса това лято

Ако живееш в град, където зелените площи са по-малко от асфалтираните части и работиш в офис, намирането на подходящо облекло за горещите дни може да бъде истинско предизвикателство за теб. Горещите улици и тежкият въздух могат да те накарат да избереш дрехи или аксесоари, които са по-малко подходящи за професионална среда, като например работа в офис. Решихме да ти помогнем и да изготвим списък със съвети, като посочим 5 артикула, които по-скоро са подходящи като облекло, когато имаш планове с приятели или за почивните дни, отколкото по време на работа в офиса. Ето какви са те:

Отворени/открити обувки

Със сигурност, когато си кажеш "лято", първият вид от обувките, който ти идва на ум са сандалите. Но по никакъв начин те не говорят, че имаш сериозно отношение, когато решиш да ги носиш в работен ден в офиса. Кодексът на добрите нрави казва, че краката никога не трябва да се показват в официална обстановка, а петите и пръстите на краката винаги трябва да бъдат покрити, ако искаш да оставиш впечатление за професионализъм. Вместо да носиш сандали, които са неподходящи за офиса и могат да ти направят мазоли или мехури, защото те  излагат краката ти на повече слънчевите лъчи и на горещата температура на асфалта, можеш да изберете чифт маратонки от текстил, които ще позволят на краката ти да дишат, но също така ще ти бъдат много удобни през летния сезон. Избери един прост дизайн, в един цвят и се наслаждавай на здрави крака и уважението на колегите ти.

Къси панталони/шорти

Ако на жените им е позволено да носят къси панталони, които не пресичат линията на коленете, то за мъжете този вид дреха е напълно противопоказен, дори и ако градусите навън са високи. Хората, които ще забележат този вид облекло в официална обстановка, подсъзнателно ще намалят доверието си към услуги, които предлагаш, а и можете лесно да загубиш авторитета си пред тях. Избери вместо къси панталони, чифт панталони от лен, които са идеални за твоята кожа в дните, когато термометрите се изчервяват, защото тази материя позволява на тялото да диша свободно. Ако си жена, избери да носиш панталони, които са до глезена. Не забравяй, че в най-топлите райони на света хората са покрити, когато са излагат на слънце, защото те са наясно, че колкото повече  излагаме кожата си на слънчева светлина, толкова повече тялото им се затопля.

Мъжки панталони

Прозрачни или много открити тениски

В офиса, деколтето може да ти донесе повече неблагоприятни реакции, отколкото възхищение. Ако си мъж, трябва да знаеш, че нито една дреха, която разкрива твърде много гърдите ти, част от тялото, която най-вероятно е окосмена, не е подходяща за носене в офиса. Ако си жена е по-възможно да бъдеш изкушена да покажеш малко повече отколкото е прилично по време на работа, особено ако отвън е много топло. Запази прозрачните тениски или тези с дълбоко деколте за почивните дни, когато твоите колеги или шефа ти са далеч от теб. В противен случай, рискуваш да бъдеш грешно разбран и интерпретиран впоследствие.

Клинове

Клиновете започнаха да бъдат популярни през последните години, въпреки че те са се появили като вид дреха, предназначена за балерини, танцьори или акробати. Разбира се,  хората от тези професии често имат скулптурно тяло и могат да показват много добре поддържаните си мускули. Ако не си спортист и краката ти не изглеждат точно както искаш, избягвай да носиш клинове, които ще разкрият всеки физически недостатък. Освен това, ако клинът е изработен от материал, който също съдържа еластант, кожата ти може да пострада, когато е изложена на слънцето.

Слънчеви очила

Този аксесоар трябва да бъде подбиран спрямо формата на лицето ти, а не според това, което диктуват тенденциите. Слънчевите очила нямат място в професионална среда, например в офиса, в който работите. Веднага щом пристигнеш на работа е редно да свалите очилата, да ги приберете в кутията им или да ги оставиш на бюрото, вместо да ги носиш на главата си или по-лошо на гърдите си.

Вземи под внимание горните съвети, ако искаш да се радваш на уважението на екипа, с който работиш през целия работен ден!

Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии