Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Как да се грижиш за своите обувки, в зависимост от материала, от който са направени?

18.06.2018
Как да се грижиш за своите обувки, в зависимост от материала, от който са направени?

Не е невъзможно да имаш безупречни обувки, независимо от сезона или материала, от който са направени. Това, което носиш на краката, може да бъде твоята визитна картичка, затова се увери, че обувките ти винаги са чисти, независимо от времето, ако искаш да оставиш добро впечатление, където и да отидеш. Ако за теб в важен начинът, по който изглеждат твоите обувки, кецове или боти, подготвихме няколко съвета, които ще ти помогнат да се доближиш до идеала на блестящите, чисти обувки. Ето какво трябва да знаеш за всеки материал:

Обувки от кожа

Кожата е много по-устойчив материал от другите, тя се нуждае от малко повече поддръжка от твоя страна. Методът, с който можеш да премахнеш прах или следи от мръсотия, е много прост, но трябва да се прилага по-често на практика. С мека навлажнена памучна кърпа, която не оставя влакна, можеш ефективно да почистиш всички петна от кожените си обувки. Ако предпочиташ блясъкът, добре е да знаеш, че можеш да го получиш също толкова лесно, като полираш обувките си със суха кърпа. Ако сезонът е дъждовен, не забравяй да се сдобиеш с боя за обувки. Тя е необходима на кожата и създава бариера между водните капчици или кал и текстурата на обувките ти. Също толкова добре работи и лосионът ти за тяло, който си свикнал да използваш за хидратация след душ или мазен крем за ръце. Грижейки се за кожените си обувки, ще им се радваш дълго и ще запазиш тяхното качество.

Обувки от плат

Най-предпочитани през топлия сезон от мъжете и жените си остават кецовете от плат. Техният материал позволява на въздуха да циркулира вътре в обувката, което осигурява здравословно носене за краката ти, без неприятна миризма. Разбира се, необходимото условие, за да поддържаш както краката си, така и обувките е да носиш кецовете с чисти крака, предварително обути с чист чифт памучни чорапи, което те защитава от бактерии. За платнените обувки е лесно да се грижиш, но трябва да имаш предвид една малка тайна. Ако ги замърсиш, изчакай петната да изсъхнат напълно и ги премахни с мека четка. Ако мръсното остава, можеш да ги оставиш за една нощ в хладка вода, в която си добавил и перилен препарат. Препаратът ще свърши своята работа до следващия ден, когато можеш да изчистиш кецовете, след което да ги оставиш да изсъхнат. Не препоръчваме да ги слагаш в пералната, тъй като може да се окаже, че платът може да се отдели от подметката или тя да се скъса от центрофугата.

Мъжки маратонки

Обувки от изкуствена кожа

Няма голяма разлика между това как трябва да се грижиш за обувките от естествена кожа или имитация на кожа. Процесът е същият, а боята е от съществено значение за удължаване на живота им. Важно е да ги оставиш да се проветрят през нощта и да свикнеш да ги редуваш с други твои обувки, за да се избегне развитието на бактерии на краката, виновни за неприятни миризми. Освен това, колкото по-често ги носиш, толкова повече гънки ще се появят на повърхността им и кожата може да избледнее по-бързо, така че носи най-малко два редуващи се чифта обувки.

Обувки от обърната кожа

Ако научихме по-горе как правилно да се грижи за обувки от естествената кожа, когато става дума за обърнатата кожа, нещата не изглеждат толкова просто. Противно на очакванията, обаче, методът за тяхното почистване е много достъпен. Добре е да знаеш, че ще се нуждаеш от гума за изтриване (наричана по друг начин - гумичка), за да премахнеш мръсотията от обувките ти от обърната кожа. Можеш също така да се отървеш от устойчиви петна чрез по-малко известен, но много ефективен метод. Постави обувките върху съд с вряла вода и остави парата да попие мръсотията. Избърсвайки с навлажнена кърпа засегнатите от мръсотия места, веднага можеш да получиш нови чисти обувки. Ако има следи от олио, поръси някакъв талк и го остави да попие мръсотията.

Винаги носи чисти обувки за допълнителна увереност в себе си, ако искаш първото впечатление за теб винаги да е добро.

Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии