Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Полиестер - 5 опровергани митове за това влакно или защо не трябва да се страхувате да го носите

24.08.2018
Полиестер - 5 опровергани митове за това влакно или защо не трябва да се страхувате да го носите

Заедно с много други критерии, които вземаме под внимание, при избора на дрехи от рафтовете на магазините или сайтовете за облекло, включва се също така и видът на материите, от които са изработени. Полиестер, наречен от най-неохотните "памук на бедния човек", възможно е част от материите, от които много от нас се страхуват. Има обаче много предимства, които този материал предлага и ние ти предлагаме някои основателни причини, за да опиташ и дрехи изработени от полиестер.

1. ПОЛИЕСТЕР Е МАТЕРИАЛ С ЛОШО КАЧЕСТВО. НЕВЯРНО

Дори ако полиестерът е синтетично влакно, това не означава непременно, че той губи своето качество по време на процесите на преработка. Напротив, точно тези стъпки, през които полиестерът преминава, докато достигне крайния продукт, му придава специална устойчивост. Поради това най-съвременните технологии, използвани за производство на полиестерни дрехи, дават на тях висока степен на издръжливост.

Мъжки дънки

2. ПОЛИЕСТЕРА ИЗБЛЕДНЯВА ПО-БЪРЗО ОТ ПАМУКА. НЕВЯРНО.

Ако се грижите правилно, полиестерните дрехи са дори по-устойчиви в сравнение с другите видове дрехи. За да се гарантира дълголетието на дрехите ти, препоръчваме да използваш специални препарати, в зависимост от цвета на дрехите ти (цветни или черни). Също така се препоръчва полиестерът да се почиства ръчно или в пералня при температура до 40 градуса.

3. ПОЛИЕСТЕРА ИЗГЛЕЖДА НЕЕСТЕТИЧНО. НЕВЯРНО.

Тъй като полиестерът е изкуствено влакно, създадено в лабораторията, той получава специфичен блясък след тези процеси на обработка. Тъй като вкусовете не се обсъждат, тази характеристика може да изглежда неподходяща за някои от потребителите, но от друга страна, много хора могат да оценят това качество на материала.

4. ПОЛИЕСТЕРА СЕ МАЧКА. НЕВЯРНО.

Не само, че полиестерните дрехи лесно се гладят и остават гладки по време на тяхното носене, но те още по-трудно се мачкат, отколкото памука. За да не правиш гънки, глади дрехите, изработени от това влакно при средна температура.

5. ПОЛИЕСТЕР ЗАДЪРЖА ВЛАГАТА. НЕВЯРНО.

Въпреки че полиестерът може да насърчи потенето на тялото, той не може да се класифицира като материя, която задържа влагата. Всъщност, в сравнение с материите, изработени от естествени влакна, включително памук, полиестерът изсъхва много по-бързо, което означава, че можеш да носиш любимите си дрехи по всяко време, тъй като няма да се налага да ги оставяш да съхнат в продължение на много дълго време.

Сред продуктите, които ти предоставяме на нашия сайт, са дрехи от различин материи, включително мъжки дънки от полиестер. Това е твоя избор да заложиш на материали, които ти осигуряват комфорт и за дрехите, които определят твоя стил, така че ние очакваме да откриеш колекциите, които сме подготвили за теб!

Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии