Доставяме за 1 ден до цялата страна

Как да носиш streetwear без да приличаш на престъпник?

23.10.2018
Как да носиш streetwear без да приличаш на престъпник?

Стереотипите не са никак хубаво нещо, но ето, че у нас те са сериозно застъпени. И преди да сте ни апострофирали, ще ви попитаме: сигурни ли сте, че не ви се е случвало да съдите за някого по облеклото? Да повдигнете снизходително вежди, когато се разминете с човек с пънк визия или пък откровено да се възмутите, когато срещу вас в метрото стои някой, който има шипове по обувките и черепи върху раницата? Да, поговорката “По дрехите посрещат, по ума изпращат” важи с пълна сила и днес, но ние се надяваме, че е въпрос на време да бъде изкоренена от народопсихологията ни.

Да си дойдем на думата: написахме всичко по-горе, за да аргументираме тезата си, че често хората, носещи streetwear, биват заклеймявани като престъпници. Много често останалите просто не могат да си представят, че желанието да носиш качулка е вдъхновено изцяло от модния ти избор, а не от факта, че си се запътил да ограбваш бензиностанция например.

Суичъри

Суичър с качулка е един от най-актуалните примери за streetwear. За да не ви сбъркат обаче с престъпник, най-добре избягвайте да го носите едновременно с качулка и слънчеви очила, иначе рискувате някоя баба да ви погне с бастуна или поне да ви уцели с един домат от терасата.

Разбира се, този съвет не важи за вас, ако сте холивудска звезда и се криете от папараци, но ако сте “аз съм си обикновен човек съм си”, то спокойно можете да се въздържате от чак толкова маскиращи комбинации.

Суичър с качулка е дреха, която можете да носите поне три сезона, а понякога и четири, имайки се предвид прохладните летни вечери в планината например, които също изискват връхно облекло. И тазгодишното лято, разбира се, което тъкмо реши да се появи най-сетне.

Ако не си падате по едноцветни модели, можете пък да разнообразите със свежи принтове или ярки цветове.

А за да сте сигурни, че никой няма да ви помисли за телефонен измамник или квартален дилър, старайте се да не се оглеждате особено, когато вървите със streetwear по улиците и не пропускайте хигиената ви да е на отлично ниво.

Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии