Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Как да носиш streetwear без да приличаш на престъпник?

23.10.2018
Как да носиш streetwear без да приличаш на престъпник?

Стереотипите не са никак хубаво нещо, но ето, че у нас те са сериозно застъпени. И преди да сте ни апострофирали, ще ви попитаме: сигурни ли сте, че не ви се е случвало да съдите за някого по облеклото? Да повдигнете снизходително вежди, когато се разминете с човек с пънк визия или пък откровено да се възмутите, когато срещу вас в метрото стои някой, който има шипове по обувките и черепи върху раницата? Да, поговорката “По дрехите посрещат, по ума изпращат” важи с пълна сила и днес, но ние се надяваме, че е въпрос на време да бъде изкоренена от народопсихологията ни.

Да си дойдем на думата: написахме всичко по-горе, за да аргументираме тезата си, че често хората, носещи streetwear, биват заклеймявани като престъпници. Много често останалите просто не могат да си представят, че желанието да носиш качулка е вдъхновено изцяло от модния ти избор, а не от факта, че си се запътил да ограбваш бензиностанция например.

Суичъри

Суичър с качулка е един от най-актуалните примери за streetwear. За да не ви сбъркат обаче с престъпник, най-добре избягвайте да го носите едновременно с качулка и слънчеви очила, иначе рискувате някоя баба да ви погне с бастуна или поне да ви уцели с един домат от терасата.

Разбира се, този съвет не важи за вас, ако сте холивудска звезда и се криете от папараци, но ако сте “аз съм си обикновен човек съм си”, то спокойно можете да се въздържате от чак толкова маскиращи комбинации.

Суичър с качулка е дреха, която можете да носите поне три сезона, а понякога и четири, имайки се предвид прохладните летни вечери в планината например, които също изискват връхно облекло. И тазгодишното лято, разбира се, което тъкмо реши да се появи най-сетне.

Ако не си падате по едноцветни модели, можете пък да разнообразите със свежи принтове или ярки цветове.

А за да сте сигурни, че никой няма да ви помисли за телефонен измамник или квартален дилър, старайте се да не се оглеждате особено, когато вървите със streetwear по улиците и не пропускайте хигиената ви да е на отлично ниво.

Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии