Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Стилове на обличане: Пълно ръководство за стилни жени и добре облечени мъже! - Открийте стила си с Fashion Mix!

18.07.2018
Стилове на обличане: Пълно ръководство за стилни жени и добре облечени мъже! - Открийте стила си с Fashion Mix!

Начинът, по който избираме, комбинираме и носим дрехи, отразява, независимо дали сме наясно или не, чертите на нашата личност. Повече от това, дрехите са сред елементите на паравербалната комуникация, които казват много за нас, още преди да се изразим с думи. По този начин не е изненадващо, че повечето жени и мъже са загрижени за модата и начина, по който изглеждат. Не знаеш кой от многото стилове ти подхожда? Представяме подробен наръчник, където ще намериш характеристиките на най-известните от тях. В допълнение, предлагаме най-горещите съвети от дизайнерите на Fashion Mix за създаване на аутфит като в модно списание! Открий стила, който те определя!

Стилове за жени - от прости до изтънчени или ексцентрични

Стилове за мъже - изразът на мъжествеността транспониран по различен начин

Стилове за жени - от прости до изтънчени или ексцентрични

Има мит, че жените никога нямат достатъчно дрехи в гардероба! Ако си част от армията "Нямам какво да облека", тогава можеш да считаш, че тази статия е за теб! Със сигурност ще създадеш по-вдъхновени аутфити с дрехите, които вече имаш, след това ще разбереш как можеш да дефинираш един определен стил. Разбери всичко, каквото трябва да знае една жена, без да се налага да инвестираш състояние за гардероба!

Спортен стил

Имаш такъв труден ден, че смяташ, че имаш нужда от хронометър, за да се справиш с такъв натоварен график? Тогава най-вероятно спортния аутфит е чудесен вариант, който можеш да разгледаш. Предимството на спортното облекло се крие в неговата лекота, която се базира основно на дрехи със свободна кройка. По този начин спортният стил излиза извън границите на фитнес залата и се превръща в чудесна алтернатива за ежедневен аутфит, за разходки, молове или дори за работното място, които водят до много удобни и модерни комбинации!

Елементи, на които можеш да разчиташ: долнища, широки тениски или потници, суичъри, дамски кецове или маратонки, рокли и поли от конвенционални материали и прави линии.

Спортен стил

Уличен стил (градски стил или ултра-небрежен)

Много близък до спортния стил, или дори извлечен от него, е уличния стил, известен още като градски стил. Той открива своя произход през 50-те години на миналия век, когато е бил особено носен в някои субкултури. Промоутърите на улични облекла включват мотоциклетисти, рапъри и т.нар. "Teddy Boys", чиито аутфити бяха вдъхновени от дрънкащи дрехи. Интересното за уличното облекло е, че въпреки че имат няколко принципа, на които се базира, то позволява голяма гъвкавост при комбинирането на елементите, като се има предвид, че ултра-небрежения стил – както се нарича street wear - показва влияния от различни други стилове.

Елементи, на които можеш да разчиташ: дрехи с принт тип графити, тениски със надписи, панталони в смели цветове.

Уличен стил

Небрежен стил/ Елегантно небрежен стил

Небрежния стил е един от най-популярните стилове на облеклото. Дори и без да възнамеряваме това, често се намираме в положение да носим небрежно облекло! Причината за това е едно нещо: това е един от най-разнообразните начини да се обличаш. В допълнение, небрежното облекло може да се облече на различни поводи и може да се носи както в неформални контексти, така и в офис или бизнес срещи. Всъщност, от необходимостта да стигнете директно от кабинета до срещата с приятели, се появи нов стил, произхождащ от небрежния: елегантно небрежен. И двата стила на облеклото се базират на комбинацията от по-леки дрехи и офис артикули. Единствената разлика е, че елегантно небрежения стил е по-близо до business-elegant, а небрежния запазва много влияния от спортните аутфити. Научете повече за елегантно небрежните облекла за жени!

Елементи, на които можеш да разчиташ: дънки в тъмен цвят, прекалено големи сака, палта, обувки с дебел ток и/или висок.

Небрежен стил/ Елегантно небрежен стил

Елегантен стил

В някои случаи се изисква елегантен дрес код. Въпреки че е един от най-лесните стилове за справяне, стилният стил има много капани. Например, много лесно е да избереш някакъв банален аутфит, само защото искаш да вървиш по класическата линия или да се страхуваш от неуспех. Все пак, "елегантен" означава много повече от избора на бяла риза с чифт панталони за офиса; всъщност, елегантността на един външен вид може да бъде постигната чрез интересна игра на текстури или нюанси на облеклото или чрез избора на подходящите аксесоари, предназначени да го измъкнат от анонимността.

Елементи, на които можеш да разчиташ: класически дрехи, малка черна рокля, ризи, сака, поли тип „молив“.

Елегантен стил

Романтичен стил

Ако работата ти изисква да носиш елегантни, по-сериозни облекла, тогава вероятно е най-добре да експерементираш с един по бохемски стил, но също толкова изискан. Романтичният стил може да се сравни с едно откъсване от ежедневието, особено ако не свикваш да го носиш често. Той датира от 1830-те години, която съвпада с епохата на романтизма. В типичния аутфит на този период ще намериш дрехи, изработени от изключително деликатни и елегантни материали, като дантела, волани, тюл или сатенени материали. Що се отнася до кройката, тя подчертава бюста и талията или деколтето.

Елементи, на които можеш да разчиташ: блузи с широки ръкави, шапки, ниски обувки , поли тип панталон.

Романтичен стил

Бохемски стил

От гледна точка на стил, в близост до романтичния стил е бохемски стил. Bohemiam style, както го наричат англичаните, предава ценности като екстравагантност, смелост и неподчинение, като повишава свободата на изразяване на модната тенденция! Бохемският аутфит се характеризира с добавяне на женско облекло, като топове с голи рамене, с аксесоари за измъкване от анонимност (XXL чанти, извънгабаритни колиета и др.).

Елементи, на които можеш да разчиташ: свободни рокли, леки топове с флорални щампи, разкроени панталони от ефирна материя, цветни чанти малки по размер.

Бароков стил

Точно както при бароковия интериорен дизайн, аутфита, който следва правилата на този стил, има ясно изразена особеност: изобилие. Аутфитите в бароков стил излъчват разкош, което позволява свързването на елементи, които имат за задача да завършат един външен вид пълен с блясък. Така че от вашето облекло не бива да липсват дрехи с метални вложки, обемни елементи или аксесоари от блестящи камъни. Също така в аутфита на бароков стил можем да забележим тежки материали (тафта, брокат, кадифе и др.), бродерия и релефни щампи, както и различни асиметрични аксесоари или кройки. Цветовата палитра се състои предимно от интензивни нюанси, които поразяват със своята интензивност и яркост.

Елементи, на които можеш да разчиташ: рокли от тежки материи, бляскави и многобройни аксесоари.

Бароков стил

Готически стил

Готическият стил има доста малко последователи, и това не е чудно, защото ако разгледате отличителните му особености, ще забележите, че носенето на такива дрехи изисква огромна доза смелост. В същото време готическият стил може да се разглежда от някои от нас стил, който налага ограничения, като се има предвид, че става въпрос за цветната палитра, която не съдържа много нюанси. По-конкретно, черно, вишнев и други тъмни цветове са тези, които трябва да носиш, ако искаш един аутфит в готически стил. Единственият трик, който можеш да използваш, е да играеш с текстурите и да избереш правилните аксесоари. По този начин имаш възможност да избереш ефирни материи заедно с елементи от твърд плат. Например опитай комбинация от естествена кожа и сатен!

Елементи, на които можеш да разчиташ: аксесоари в мистичен стил, дълги рокли с асиметрични кройки, корсети, тениски със скъсвания и характерни текстове.

Готически стил

Рокерски стил

Рок музиката е довела до появата на нов моден стил със същото име. Ако искахме да запазим само същността на този стил, бихме казали, че той е подходящ за хора, които са много смели. Неподчинението се реализира както чрез дрехи така и чрез аксесоари, които се прилагат най-често , капси, модерни безопасни игли или катарами, ципове и т.н. Естествената или еко кожата е най-често срещаната материя в аутфитите glam (модерните).

Елементи, на които можеш да разчиташ: драматични дрехи, кожени якета, суичъри със специфични теми, метални аксесоари, обемни ботуши тип мотоциклетист.

Рокерски стил

Минималистичен стил

По аналогия със стила на минималистичния дизайн, стила на дрехите със същото име се основава на принципа, че "less is more", което означава, че той елиминира всеки излишен елемент, който би могъл безполезно да зареди аутфита и не намира полезност от практична гледна точка. Минималистичният стил е този, който придава естествената красота на една жена в най-добрия случай, именно защото не използва прекалено аксесоари.

Елементи, на които можеш да разчиташ: дрехи, колкото може по обикновен, едноцветни, панталони с кройка тип цигара, панталони без джобове и като цяло обикновено облекло, както по отношение на цвета, така и по кройки.

Минималистичен стил

Стилове за мъже - изразът на мъжествеността транспониран в различни форми

Спортен дрес код

Спортен стил е един от любимите на повечето мъже, благодарение на степента на удобството, което предлага подобно облекло. Тениски, долнища, шорти и суичъри с или без цип, са само някои от дрехите, които мъжете могат да си изберат, за да получат един удобен и модерен спортен аутфит.

Елементи, на които можеш да разчиташ: спортни аксесоари, избор на цветове, които не претоварват, дрехи от удобна материя.

Спортен дрес код

Уличен дрес код

Ултра-небрежен е варианта който избират все повече и повече мъже, по същата причина, по която те избират спортния стил. Въпреки че лекотата е общата черта между двата стила, те се различават с някои аспекти, като уличният стил е по-подходящ за хората, които са част от някои субкултури, този дрес код предлага по-голяма възможност за персонализиране на аутфита.

Елементи, на които можеш да разчиташ: тениски с текстове, широки джинси, метални или кожени аксесоари, раници.

Уличен дрес код

Небрежен дрес код

Ако трябваше да анализираме смисъла на понятието "небрежен", както той се разбира на английски - небрежен означава свободен/ естествен аутфит - вероятно този стил ще бъде лесно объркан с другите двата описаните по-рано. Въпреки това, по отношение на факта, че небрежният аутфит заема и влияния от бизнес стила, той е по-гъвкав и лесно може да се носи по различни поводи.

Елементи, на които можеш да разчиташ: основни дрехи за мъжки гардероб: джинси, ризи, памучни тениски, пуловери, сака, обувки или кецове.

Небрежен дрес код

Бизнес/ Елегантно небрежен дрес код

Мъжествеността може да бъде представена и чрез бизнес облекло. Те са идеални за предаване на идеята за професионализъм, която може да се представи чрез някои специфични елементи: ризи, сака, панталони с гънки и аксесоари като часовници, вратовръзки или елегантни колани. Бизнес дрес кода може да бъде изискване за участие в корпоративни събития или бизнес срещи или работни дни в офиса.

Елементи, на които можеш да разчиташ: качествени аксесоари, внимание към детайлите, които създават впечатлението за изучаваният аутфит.

Дрес код Black Tie

Дрес кода “Black Tie” означава точно това, което може да се побере в аутфитите на “добре/елегантно облечени”. По-конкретно, това е вечерно облекло, което е подходящо за изискани събития. Този стил определено харесва на елегантните мъже, които предпочитат облекла, които имат добър вкус и изисканост. Какви събития изискват дрес код аутфити ? От сватби и кръщене, до корпоративни партита или вечери. По принцип този вид аутфит поддържа трезва и сериозна линия, поради което той може да се свърже с женския минималистичен стил, описан в първата част на тази статия.

Елементи, на които можеш да разчиташ: аксесоари, като вратовръзка или папийонка, тъмни цветове, премахване на излишни елементи.

Дрес код Black Tie

Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии