Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Как се прави възел на вратовръзката : 7 начина описани стъпка по стъпка, съвети съчетание

22.08.2018
Как се прави възел на вратовръзката : 7 начина описани стъпка по стъпка, съвети съчетание

Добре/ елегантно облечен“ не е само прост израз, използван за дефиниране на аутфит за особени случаи, а представлява дори идеал, когато става въпрос за избора на дрехи за елегантни мъже. Знаеше ли, че има някои аксесоари, които освен факта, че изваждат аутфита от анонимност, дават усещане за лукс? Точно така е в случая с вратовръзката, основен аксесоар в мъжкия гардероб.

Мъжки аксесоари

Как се прави възел на вратовръзката, стъпка по стъпка: 7 вида възли

  1. Възел Windsor
  2. Възел на вратовръзка половин Windsor
  3. Обикновен възел на вратовръзка
  4. Двоен възел на вратовръзка (Albert)
  5. Възел тип Kent (малък)
  6. Възел Trinity
  7. Кръстосан възел

Как да се съчетава вратовръзката: стилистични съвети

  1. Как да избереш цвета на вратовръзката
  2. Как да избереш вратовръзката според структурата на тялото
  3. Как да избереш принт

Как се прави възел на вратовръзката, стъпка по стъпка: 7 вида възли

За да изглеждаш безупречно, трябва да знаеш как се прави възел на вратовръзката. Нуждаеш се от някакво умение, тъй като поради разнообразието от видове възли, бихме могли да мислим, че наистина е изкуство да правиш възел на вратовръзка! Наистина, този аксесоар, заимстван дори от дами, които искат да носят мъжки тоалети, се превръща в неприятен елемент, ако не знаеш как се прави възел на вратовръзката. Казваме ти как можеш да направиш това, като представим стъпка по стъпка най-известните 7 вида възли. Освен това сме избрали интересни стилистични съвети и ще ти научим как да съчетаеш вратовръзката с останалата част от дрехите си, но също и с твоя стил!

1. Възел Windsor

Сред най-често използваните видове възли за вратовръзка е този, познат като прав възел Windsor. Името му е вдъхновено от прочутия Уиндзорски херцог и често се среща като аксесоар на гърлата на британските мъже. Възел Windsor има симетрична форма и е идеален за широки вратовръзки. Той чудесно се съчетава с риза с класическа яка, но също так и с отворени (например: които са в италиански стил). Въпреки че може да бъде доста трудно да се постигне поради факта, че той трябва да се позиционира точно в средата на зоната между яките, ние мислим, че с малко тренировка, всеки може да стигне до съвършен Windsor възел. Следвайте стъпките от видеоклипа по-долу:


2. Възел на вратовръзка половин Windsor

По-лека версия, както по отношение на обем, така и по отношение на степента на трудност на правене, подходяща за отворени ризи, е възел половин Windsor. Той е с триъгълна форма и е идеален аксесоар, както при конвенционалния възел Windsor, за ризи с разкопчана яка.


3. Обикновен възел на вратовръзка

Обикновен възел на вратовръзка възможно е най-лесният за създаване и най-разнообразен, тъй като подхожда за всеки тип яка на ризата. Трябва обаче да обърнеш особено внимание на създаването му, така че крайният резултат да не е неестетичен. Например, особено ако си начинаещ, може да се случи, че дължината на вратовръзката е твърде голяма, ситуация, която можеш да коригираш, като направиш възела на ново или го превърнеш в двоен възел на вратовръзка.


4. Двоен възел на вратовръзка (Albert)

Както казахме, можеш да избереш и двоен възел за вратовръзката, която носиш. Можеш да получиш такъв възел, като следваш същите стъпки като при обикновения възел, като единствената разлика е, че двойния се нуждае от още едно намотаване. Така че, този е малко по-дебел от обикновения възел, но също така, той е подходящ за повечето модели ризи.


5. Възел тип Kent (малък)

Възел тип Kent е малък, оттук и името, под което още е известно ("Малък възел"). Изключителен избор за високи мъже - възелът Kent е малко по-лесен за правене от Windsor, да речем. Можеш да видиш, във видеото по-горе, кои са стъпките за да направиш малък възел на вратовръзката.

 


6. Възел Trinity

 Възел Trinity е асиметричен, леко заоблен. В сравнение с Windsor, той е по-обемен и има дизайн на въздействието. Подходящ е както за по-изтънчените ризи, така може да бъде интегриран в бизнес-елегантните аутфити.


7. Кръстосан възел

Кръстосаният възел е по-труден за създаване от другите, но си струва усилието! Той предлага забележителен оптичен ефект и е чудесна алтернатива, ако искаш да избереш по-екстравагантен възел за вратовръзката.

Как да се съчетава вратовръзката: стилистични съвети

Вратовръзките се намират във впечатляващо разнообразие от форми, цветове, размери и стилове. Точно това голямо разнообразие от модели може да направи избора на такъв аксесоар да бъде огромна задача, така че е важно да обърнеш внимание на стилистичните съвети, които предлагаме по-долу.

1. Как да избереш цвета на вратовръзката

Вратовръзката трябва да допълва останалата част от аутфита, но също така е артикул, чрез който можеш да предаваш различни послания. Поради тази причина е важно да обърнеш внимание на хроматичната символика на аксесоара, който избираш за ризата си. Например, ако участваш в събитие, което изисква дрес код black tie, то е ясно, че ще трябва да избереш черна вратовръзка. В останалите случаи, най-често срещаните цветове за вратовръзката са нюансите на червено и тъмносин, които също излъчват не само елегантна нотка, но и професионално отношение. Разбира се, ако си смел, можеш да направиш екстравагантни комбинации и да избереш вратовръзка, която е в хроматичен контраст с ризата ти.

2. Как да избереш вратовръзката според структурата на тялото

Структурата на тялото е важен критерий, според който трябва да избираш вратовръзка, а оттам, и как я завържеш. Ако възел Windsor по-скоро е подходящ за човек с малък или среден ръст, с тънък врат, тогава за тези, които са по-високи и имат широки рамене, са идеални дългите и широките вратовръзки (оптималната дължина на вратовръзката е тази, която позволява на края и да докосне ключалката на колана). Тънките вратовръзки, вероятно с възел тип Kent , са добър избор за мъжете, които имат слабо телосложение.

3. Как да избереш принт

Повечето от вратовръзките, които мъжете предпочитат, са тези, които имат различни принтове, независимо дали ивици, точки, или дори други графични елементи. Как да съчетаеш вратовръзка с принт с различни модели ризи? Ето някои успешни комбинации:

  • Риза с принт и вратовръзка в един цвят и обратното
  • Раирана риза и вратовръзка с печат и обратното
  • Раирана риза и вратовръзка с точици и обратното
  • Карирана риза и вратовръзка с печат и обратното
  • Карирана риза и вратовръзка на райе и обратното
Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии