Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Практическо ръководство - Какво да носиш и какво да избягваш, когато отиваш в спортната зала?

05.06.2018
Практическо ръководство - Какво да носиш и какво да избягваш, когато отиваш в спортната зала?

Не остава много време до началото на периода на отпуските, в който все повече хора започват да мислят за промяна в храната, която консумират и за физическата си активност, за да подготвят тялото си за плажа. Сред най-обсъжданите теми са диетите и фитнес залите, което е добър признак, че хората са все по-заинтересовани да бъдат по-здрави и в по-добро физическо състояние.

Ако и ти си започнал да ходиш в спортна зала, добре е да знаеш някои подробности за това, как да тренираш по-здравословно, какво да носиш и какво да избягваш да обличаш, докато правиш физически упражнения, кое е по-удобно и не дразни кожата, която при контакт с пот става много по-чувствителна, отколкото обикновено. Събрахме някои полезни съвети, които можеш да започнеш да прилагаш дори от днес, ако искаш да се радваш на здраво тяло. Ето какви са те:

Откажи се от широките панталони

Въпреки че те изглеждат удобни, широките панталони ще ти донесат повече вреда, отколкото полза, защото те ще те затруднят в правилното изпълнение на упражненията. Поради излишния материал, ще трябва да се съсредоточиш върху придържането им, вместо да превърнеш енергията си в правилното движение. Освен това можеш да ги закачиш в уредите в залата, да ти пречат докато бягаш или да ти бъде по-топло докато си на велосипеда. Вместо това, избери чифт спортен клин, който е изработен от подходящ материал за попиване на пот и дори няма да го усещаш върху себе си.

Мъжки тениски с яка

Бъди внимателен каква тениска избираш

Ако предпочиташ памучни тениски е важно да избереш твоя размер, не по-широка или по-тясна, защото това определено няма да е правилният избор. На изпотената кожа, широката тениска може да предизвика раздразнения и може да се почувстваш така, сякаш нещо те гъделичка. Вярно е, че памукът ще абсорбира потта, но няма да позволи бързото му изпарение и ако не носиш своя размер, ще се почувстваш като в найлон. В идеалния случай трябва да избереш модерни материи от технологична гледна точка, които са специално предназначени за физически активни хора и държат влагата далеч от тялото.

Носи спортен сутиен

Поддръжката на гърдите по време на тренировката е също толкова важно, защото ако липсва, изпълнението на движенията отново ще бъде затруднено. Жените, които отиват във фитнес залата, трябва да изберат спортен сутиен, който попива потта и държи гърдите в същата позиция, независимо от интензивността на упражненията. Добър избор би било с бюстието за фитнес.

Голямо внимание към интимното бельо

Що се отнася до интимното бельо при тренировка, трябва да се отнесем към него като много важен детайл. Избягвай бельо тип прашки, ако искаш да стоиш далеч от инфекциите, които могат да бъдат предизвикани от размяната на бактерии чрез пот. Интимното абсорбиращо бельо ще те предпази от дразнене на кожата и ще ти позволи да имаш много по-свободни движения по време на тренировката.

Остави бижутата в съблекалнята

Металът при контакт с потта на кожата може да предизвика раздразнения. Добре е да не носиш обеци, гердани или гривни, докато си във фитнес залата, за да нямаш алергични реакции. Освен това, бижутата биха могли да ти навредят или възпрепятстват тренировката ти, така че не забравяй да ги оставяш в съблекалнята всеки път, когато спортуваш.

Вземи тези съвети под внимание и се наслади на спорта, за стройно и здраво тяло!

Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии