Доставяме за 1 ден до цялата страна/в работни дни/

Небрежен дрес код: Топ 5 грешки, които да избегнете при създаването на небрежен мъжки аутфит

20.08.2018
Небрежен дрес код: Топ 5 грешки, които да избегнете при създаването на небрежен мъжки аутфит

Стиловете, които мъжете използват за да създадат своите аутфити, се основават на ясни принципи. Например, когато говорим за небрежен дрес код - един от най-разнообразните и модерни стилове - нещата са по-прости, отколкото когато говорим, да речем, при дрес кода black tie. Тъй като има много наръчници, които ти показват как трябва да си създадеш такъв аутфит, помислихме, че ще направим избора ти по-лесен и ще ии покажем най-сериозните 5 стилови грешки при създаването на небрежен мъжки аутфит!

1. Включването на прекалено спортни дрехи.

Причината, поради която повечето мъже (но също така и жените!) предпочитат небрежния стил, е главно гъвкавостта, която позволява да се прави при създаването на комбинации от дрехи. Това обаче може да е и капан: защото небрежния стил е сливане между спортния и офисния, може да се изкушите да използвате елементи, които са склонни повече към спортния. По този начин, спортните долнища, потниците или обувките за фитнеса няма какво да търсят в един небрежен аутфит.

2. Изборът на твърде формално облекло.

Само тази висока степен на гъвкавост на небрежния аутфит прави риска, от компрометиране на твоя аутфит с прекалено елегантни дрехи, за да бъде доста висок. Избери обикновени ризи, сака в линии, които по принцип не претоварват и разчитай основно на дрехи, които не са забележими чрез обемисти или цветни принтове. Избери мъжки дънки, тениски тип поло и кожени якета.

3. Супер много аксесоари в аутфита.

Един небрежен дрес код обикновено се изисква за събития или дейности, които се случват през деня. Поради тази причина, както и факта, че небрежните аутфити се основават на простота, не е подходящо да използваш много аксесоари. Гривна или часовник може да бъде достатъчно, за да стилизираш подобен аутфит.

4. Монотонни цветови комбинации.

Както казахме, небрежният мъжки стил разчита на простотата и този принцип остава валиден по отношение на използваната цветова палитра. Идеално е да включите в гардероба си дрехи в неутрални или лесни за съчетание цветове. Тъмно синия, бежовия, кремаво и дори и двата базови цветове са перфектни, за да запазят същността на небрежния дрес код.

5. Изборът на дрехи с неподходящи размери.

Като общо правило за стил, което също се отнася и за небрежния аутфит, препоръчително е да се изберат дрехи с неподходящи размери. С желанието да маскират някои несъвършенства на тялото, мъжете са склонни да носят дрехи по-големи отколкото е необходимо; от друга страна, да подчертаят тялото си, други представители на силния пол, избират прекалено вталени дрехи.

За повече съвети за стил, те каним да откриеш тази статия!

Сподели Сподели с facebook Сподели с Google+ Сподели с Pinterest
« Назад към всички статии